dijous, 21 de novembre del 2013

Procés de construcció de les piràmides

-Perquè feien piràmides?
  ·Bé doncs, la societat de l'Antic Egipte creien que després de la mort hi havia una segona vida i així doncs per conservar els cossos per la nova vida, els transformaven en mòmies, seguidament els guardaven en un sarcòfag i era enterrat a una tomba.
  ·Els faraons es feien enterrar en piràmides per poder fer aquest últim viatge a aquesta segona vida. Abans d'anar a aquesta nova vida, creien que havien de passar el judici de la deesa Osiris.
  ·N'hi havia de tres tipus: Mastaba, piràmide i hipogeu.

- Construcció:
  · Es dividia en tres parts: Extracció, transport i col·locació.
  · Els treballadors no eren esclaus, ja que se'ls pagava amb sal, blat i ordi a canvi del seu treball.
  · Es construïen ciutats al costat de la piràmide on els treballadors vivien fins que tornaven a les seves cases. Aquestes ciutats comptaven amb serveis mèdics que els atenien quan tenien un accident o emmalaltien.
  · Els constructors havien d'estar molt ben organitzats per a treballar en aquestes obres i cada grup de quatre homes tenia un capatàs que s'encarregava de guiar-los en el treball i que no perdessin el temps en les seves jornades.
  · Hi ha proves de que la construcció utilitzaven el cisell de coure per tallar la calcària.
  · Durant l'excavació utilitzaven martells pel contorn.
  · Lligaven les pedres amb cordes i agafades a una construcció, la movien. A dalt de la rampa hi ha havia un home que agafava la corda i cada cop que feien un moviment, ell estirava i així es facilitava la feina de transportar-la.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada